Jouw voertuig is een kostbare aankoop, waar je het liefst zo lang mogelijk mee wilt doen. Veel heb je hierbij zelf in de hand, maar er zijn ook zaken waar je bijna geen grip op hebt. Zoals bijvoorbeeld diefstal. Criminelen hebben jouw voertuig zo meegenomen, waardoor er een flink kostenplaatje aan gaat hangen. Maar niet als je een voertuigvolgsysteem geïnstalleerd hebt. Alleen weten veel mensen niet wat je er nog meer mee kunt. De voordelen zijn namelijk eindeloos wanneer je een goed systeem aanschaft. Onderstaande voordelen kunnen jou hierbij helpen, zodat je verzekerd bent van lang plezier.

 

Preventief tegen inbraken kunnen beschermen

Een voertuigvolgsysteem is er in eerste instantie om een melding te geven wanneer er een inbraak plaatsvindt. Dankzij een geluid wordt de inbreker afgeschrokken en staat jouw voertuig nog altijd op dezelfde plek als jij terugkomt. Het kan dus al preventief werken wanneer je een systeem installeert. Daarbij zijn er ook systemen waarmee een melding naar jouw telefoon wordt gestuurd. Je kunt dan direct de hulpdiensten inschakelen. Deze zijn wellicht nog ter plaatse voordat jouw voertuig meegenomen wordt door criminelen. Je zult hierdoor niet snel een hogere kostenpost hebben voor een nieuw voertuig.

 

Weten waar het voertuig is

Voertuigsystemen kunnen echter meer dan inbraken voorkomen of jou waarschuwen tijdens een inbraak. Met deze systemen heb je namelijk ook een ingebouwde GPS. Je kunt met verschillende apparaten zien waar jouw voertuig zich bevindt. Handig voor wanneer je niet meer weet waar je geparkeerd hebt, maar ook als iemand in jouw auto rijdt. Je kunt het voertuig overal volgen met het beste alarm klasse 1. Dit draagt er ook aan bij dat jouw voertuig tijdens een diefstal sneller teruggevonden kan worden. In tegenstelling tot voertuigen zonder volgsysteem worden deze voertuigen namelijk wel vaker teruggebracht bij de eigenaar.

 

De ritten registreren met het systeem

Daarbij heb je ook voertuigvolgsystemen waar je een rittenregistratie mee uit kunt voeren. Dit is voornamelijk handig bij een auto van de zaak. Hiermee mag je namelijk slechts 500 kilometer per jaar privé mee rijden. Over alle kilometers die je er extra mee maakt, moet je een bijtelling betalen. Dankzij de rittenregistratie weet iedereen precies hoeveel kilometers ermee gemaakt worden en kan alles in de administratie bijgehouden worden. Ook ideaal voor wanneer er kosten bespaard moeten worden op de ritten. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een A-kwaliteit klasse 4 alarm. Als bedrijf zijnde zal het flink gaan schelen in de kosten.

 

Een uitbetaling van de verzekering

Een voertuigvolgsysteem heeft echter nog een groot voordeel als je gaat kijken naar de verzekeringen. Bij alles wat er gebeurt, krijg je namelijk eerder uitgekeerd wanneer je aan kunt tonen dat er een alarm op jouw voertuig zit. Mocht jouw voertuig dus gestolen worden, dan is de verzekeringsmaatschappij sneller geneigd om het te vergoeden dan wanneer je er niet alles aan gedaan hebt om de beveiliging toe te passen. Ook dit scheelt dus weer enorm in de kosten, terwijl een alarm in verhouding vrijwel niets kost.